Online

Glasvezel vergelijken

glasvezel vergelijken

Waarom zou je glasvezel kiezen?

De telecombedrijven zijn hard bezig om alle plaatsen in Nederland van glasvezel te voorzien. Glasvezel is een nieuwe techniek en bestaat eigenlijk uit niets meer dan een haardunne vezel van glas. Het grote voordeel van glasvezel ten opzichte van andere technieken is dat het betrouwbaarder is, er hogere internetsnelheden behaalt kunnen worden en de up- en downloadsnelheden gelijk aan elkaar zijn.

Het ziet er naar uit dat Glasvezel een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst. Doordat het betrouwbaar, snel is én alle mogelijkheden nog niet benut zijn, wordt het glasvezelnetwerk als dé toekomst gezien. De techniek is goed betaalbaar, en meestal zelfs goedkoper dan andere opties. Daarnaast kun je met glasvezel niet alleen internet ontvangen voor je laptop of computer, maar kun je via het glasvezelnetwerk ook televisie ontvangen en telefoneren.

Glasvezel is momenteel nog niet voor iedereen beschikbaar. Dit komt omdat het glasvezelnetwerk onder de grond geplaatst wordt, en het tijd kost om dit te bewerkstelligen. Aan de hand van de postcodecheck kom je te weten of glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Elke aanbieder van glasvezel heeft een postcodecheck op zijn website online staan, waar je gratis gebruik van kunt maken.

In Nederland kun je kiezen uit meer dan 10 aanbieders van glasvezel kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen voor alleen internet of uit één van de combinatiepakketten internet en bellen, internet en televisie of het alles in één pakket kiezen. Het alles in één pakket bestaat uit internet, televisie en bellen. Naast het internetpakket bieden providers allerlei extra opties aan waar je uit kunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan extra tv zenders of mogelijkheden om programma’s op te nemen.

In het geval dat je op zoek bent naar een nieuwe internet provider kan het handig zijn om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Als je het vergelijken zelf gaat doen, zal je merken dat je veel tijd kwijt bent. Op het internet zijn gratis vergelijkingstools die jou kunnen helpen met het vergelijken van internet providers. Het werkt zeer eenvoudig: je vult de zoektermen in – te besteden bedrag, internetsnelheid en je postcode – en op basis van deze gegevens gaat de vergelijker op zoek naar het aanbod dat het beste bij je behoeften aansluit.