Online

Internetsnelheden vergelijken

internet vergelijken

Wat voor pakket kiest u?

De afgelopen jaren heeft de techniek zich verder ontwikkelt en vandaag de dag is het mogelijk om het hoge snelheden te internetten. Waar het internet in het verleden vaak nog onbetrouwbaar was en het zonder reden kon uitvallen, werkt het tegenwoordig betrouwbaar en snel. Aan het begin van het internettijdperk maakten voornamelijk KPN de dienst uit, maar die tijd is inmiddels wel voorbij. De keuze is reuze en tegenwoordig kan men kiezen uit meer dan 10 internet aanbieders.

Momenteel zijn de telecombedrijven hard bezig om alle woonplaatsen in Nederland van glasvezel te voorzien. Met deze techniek is het mogelijk om op hoge snelheden, met meerdere apparaten tegelijkertijd, te internetten. Het glasvezelnetwerk is zó betrouwbaar dat men zelfs via het internet kan bellen en televisie kan ontvangen. Dit is één van de redenen waarom veel mensen tegenwoordig voor het alles-in-één pakket kiezen, bestaande uit internet, bellen en televisie.

Naast het glasvezel alles-in-één pakket kan men bij de meeste providers kiezen uit een internetpakket met alleen internet, internet en bellen en internet en televisie. Ook is het nog steeds mogelijk om voor een kabel internetverbinding te kiezen – bv. het DSL(V) netwerk, welke via het landelijke kopernetwerk gaat. Deze internetverbindingen werken prima, maar de verwachting is dat iedereen vroeg of laat over zal gaan op het glasvezelnetwerk. Omdat het glasvezelnetwerk nog niet overal beschikbaar is, kun je afhankelijk van je postcodegebied kijken of je voor een glasvezelverbinding in aanmerking komt. Als dit niet het geval is, dan kun je voor een DSL(V) netwerk kiezen.

Wie op zoek is naar een nieuw internet abonnement doet er verstandig aan om het aanbod van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Omdat het erg tijdrovend zal zijn om deze vergelijking zelf uit te voeren, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van de vergelijkingstools die op het internet beschikbaar zijn. Je vult de gevraagde zoektermen in en binnen enkele seconden komen er suggesties uitrollen met internetabonnementen die bij jouw zoektermen aansluiten. Deze vergelijkingstool zijn bij de meeste websites gratis te gebruiken en besparen jou een hoop zoekwerk. Gebruik één van deze vergelijkingstool vandaag nog, en kom erachter welke zorgverzekering het beste bij jou past.